Breaking news

LIVE: Hassan dompelt PSV in rouw, Olympiakos maakt 2-1 in de slotfase

Vink verbaast zich over kwaliteit van Ajax-wissels: 'Spelen toch ook bij Ajax?'

Vink verbaast zich over kwaliteit van Ajax-wissels: 'Spelen toch ook bij Ajax?'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 09:56wo 20-01-2021 om 09:56

Marciano Vink begrijpt niet dat het verval bij Ajax zo groot was in De Klassieker tegen Feyenoord. De oud-speler van de Amsterdammers ziet dat er een groot verschil is tussen de basisspelers en de invallers in de ploeg van coach Erik ten Hag.

"Het is normaal dat wanneer je wisselt je kwaliteit inlevert. Anders stonden die wisselspelers wel in de basis... Maar tegen Feyenoord was het verval wel heel groot met de spelers waarmee Ajax begon en wat erin kwam", zegt Vink tegen de NOS. "Dat verschil mag niet zó groot zijn. Natuurlijk werd Feyenoord beter en verlies je met Ryan Gravenberch wat rust en iemand die de bal vooruit speelt. Maar de rest voetbalt toch ook bij Ajax?"

Vink noemt het spel van Ajax 'erg wisselvallig en rommelig'. "Uiteindelijk is het zo dat Ajax het vorig jaar ook lastig had in december en januari. Maar je mag nu verwachten dat er spelers rondlopen die zo'n dip sneller te boven zijn en die oplossingen verzinnen. Dat lijkt sommige wedstrijden wel het geval en andere keren weer niet."

Vink vreest dan ook voor de kansen van de Amsterdammers in het bekerduel met AZ woensdagavond. "Dit AZ kan Ajax pijn doen. Zeker. "

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie bereikt de kwartfinale van de KNVB Beker: AZ of Ajax?

AZ
62%
Ajax
38%
(3410 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws