Amateurisme van bovenste plank bij Roma: reglementaire nederlaag na wisseldrama

20-01-2021 10:28
21

AS Roma verloor dinsdagavond met 2-4 van Spezia in de Coppa Italia, maar mocht de club van trainer Paulo Fonseca wél winnend van het veld zijn gestapt, was de overwinning alsnog naar Spezia gegaan. Roma wisselde in het bekerduel zes keer, waar er maar vijf wissels zijn toegestaan.

De wedstrijd tussen Roma en Spezia was een bijzondere. De thuisploeg kwam terug van een 0-2 achterstand tegen de nummer dertien van de Serie A en er was een verlenging voor nodig om een beslissing te brengen. Deze begon dramatisch voor Roma: Gianluca Mancini en Pau López werden in de eerste en tweede minuut van de verlenging van het veld gestuurd. Uiteindelijk won Spezia met 2-4.

Maar dat was nog niet alles. In alle hectiek wisselde Roma-trainer Fonseca na de twee rode kaarten één keer teveel. Hij had daardoor zes spelers vervangen, waar er maar vijf wissels zijn toegestaan. De UEFA staat normaal gesproken een extra wissel toe wanneer er een verlenging plaats gaat vinden, maar die extra wissel is in de Coppa Italia niet toegestaan.

Het is niet de eerste keer dat Roma in de fout gaat dit seizoen. In de Serie A werd ze een 3-0 nederlaag toegewezen na de wedstrijd tegen Hellas Verona. De club had Amadou Diawara op de O23-selectielijst laten staan, terwijl hij al een aantal maanden 23 jaar was.