Klaas-Jan ist zurück: 'Ten Hag verkiest Labyad boven Huntelaar, zegt genoeg'

Klaas-Jan ist zurück: 'Ten Hag verkiest Labyad boven Huntelaar, zegt genoeg'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 16:30wo 20-01-2021 om 16:30

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 16:36wo 20-01-2021 om 16:36

Dinsdag, half zeven 's avonds: Klaas-Jan Huntelaar is officieel terug als Schalke 04-speler. The Hunter moet de club uit Gelsenkirchen in de Bundesliga gaan houden. In Duitsland wordt positief gereageerd op zijn comeback, maar ook in Nederland wordt in sommige woonkamers stiekem een zucht van verlichting geslagen. "Klaas-Jan ist zurück!"

Het is een uitspraak van Henny ten Vergert. De voorzitter van Blau und Weiss Enschede, een Nederlandse Schalke-fanclub, kan zijn geluk niet op. "Ik vind het helemaal geweldig en de meeste Schalke-supporters met mij", vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur. "Natuurlijk, er zijn altijd uitzonderingen. Mensen die over zijn leeftijd gaan zeuren. Maar ik denk dat het een gigantische aanwinst is. Toen het gerucht voor het eerst voorbijkwam, geloofde ik het niet."

Ten Vergert ziet dat het de laatste tijd ontbreekt aan een stukje passie bij zijn club. De terugkeer van Sead Kolasinac, die overkwam van Arsenal, was een eerste stap. Gepassioneerd vertelt hij over hoe de Bosniër samen met Huntelaar het team op sleeptouw moet nemen. "We hadden geen spelers die leiding konden geven, dat kunnen Kolasinac en Huntelaar wel. The Hunter durft zijn mond in ieder geval open te trekken. Negentig minuten lang de mouwen opstropen, daar houden ze van in het Ruhrgebied."

Het moet het laatste kunstje worden van Huntelaar, die al aangegeven heeft na dit seizoen een punt achter zijn actieve carrière te zetten. Ten Vergert weet het nog niet zo zeker. "Het zou me niet verbazen als hij nog een jaartje doorgaat, mocht Schalke in de Bundesliga blijven. Huntelaar kennende, met zijn mentaliteit… Kijk eens naar Zlatan Ibrahimovic. Je kan die twee natuurlijk niet vergelijken, maar we moeten niet kijken naar de leeftijd. De prestaties zijn het belangrijkste. En als Klaas-Jan terugkomt op zijn beslissing: prima toch? Dat moet hij zelf weten."

De laatste weken zorgt de Amerikaan Matthew Hoppe (19) voor de doelpunten bij Schalke. De jonge spits doet het goed, maar is er nog niet klaar voor om elke wedstrijd te spelen, geeft Ten Vergert aan. "Maar hij kan leren van Klaas-Jan, die hem tips kan geven. Het hele elftal gaat zich optrekken aan Huntelaar. Hij wordt in Gelsenkirchen nog steeds op handen gedragen, hij is een Schalke-held", is Ten Vergert lovend. Hij denkt dat Huntelaar het Bundesliga-niveau nog steeds aankan. "Tuurlijk, het is een groot verschil met de Eredivisie. Maar een goalgetter als Huntelaar, die maakt zijn doelpunten overal."

Huntelaar had in de tweede seizoenshelft belangrijk kunnen zijn voor Ajax. Ten Vergert denkt dat de beslissingen van trainer Erik ten Hag ervoor gezorgd hebben dat Huntelaar niet lang over het voorstel van Schalke na hoefde te denken. "Bij Ajax op de bank zitten, daar is hij veel te eerzuchtig voor. Je zag het tegen FC Twente: hij heeft maar een paar momentjes nodig en die bal gaat erin. Een echt killersinstinct."

Labyad
Vooral het feit dat The Hunter bij Ten Hag laag in de pikorde stond, zal de spits geïrriteerd hebben. "Als je Haller, Brobbey en Traoré voor je hebt… En je hebt te maken met zo'n trainer… Ten Hag verkiest Zakaria Labyad boven Huntelaar, dat zegt voor mij al genoeg. Labyad is toch geen echte spits. Als je die al op gaat stellen als 'nummer 9', dan begrijp ik Huntelaar wel."

Wat dat betreft liggen er bij Schalke meer kansen. "Daar is hij normaal gesproken vaste basisspeler. Of het moet heel gek gaan lopen, dat hij geen bal meer raakt. Maar daar geloof ik niet in", sluit Ten Vergert af, terwijl hij terugdenkt aan de eerste periode van Huntelaar in de VELTINS-Arena. "De tijden met Raúl, Draxler en Huntelaar… Dat was tovenarij met die drie."

(Gijs Groeneveld/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Huntelaar er nog een extra seizoen achteraan plakken?

Ja
59%
Nee
41%
(1314 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws