Problemen voor Koeman: Dest raakt geblesseerd en staat meerdere duels aan de kant

Problemen voor Koeman: Dest raakt geblesseerd en staat meerdere duels aan de kant

20-01-2021 13:40 Laatste update: 16:00
15

Sergiño Dest heeft een spierblessure opgelopen aan zijn rechterdijbeen. Barcelona-trainer Ronald Koeman kan naar alle waarschijnlijkheid de komende wedstrijden geen beroep doen op de rechtsback.

Barcelona maakt woensdagmiddag melding van de blessure van Dest. De Catalanen laten in het midden hoelang hij uit de roulatie is. Koeman liet op de persconferentie voorafgaand aan het Copa del Rey-duel met Cornellà wel wat los over de ernst van de blessure van Dest. "Hij zal er tegen Cornellà niet bij zijn. Ik weet niet of hij de wedstrijd van komend weekend (tegen Elche, red) zal halen", stelt de coach. "Ik denk het niet, maar we moeten afwachten."

Naast Dest is rechtsback Sergi Roberto ook nog altijd afwezig bij Barça. De 28-jarige Spanjaard is echter wel weer op de weg terug. "Roberto traint individueel en aan het einde van deze week en het begin van de volgende week kan hij al met de groep trainen", zegt Koeman daarover. "Afhankelijk van zijn staat zullen we beslissen wanneer hij terug kan keren."