Dumfries blijft achter Schmidt staan: 'Bedoelde de kritiek op Nijhuis niet slecht'

Dumfries blijft achter Schmidt staan: 'Bedoelde de kritiek op Nijhuis niet slecht'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 14:19wo 20-01-2021 om 14:19

Denzel Dumfries denkt dat Roger Schmidt zijn uitspraken richting scheidsrechter Bas Nijhuis niet kwaad bedoelde. De trainer van PSV was na de uitwedstrijd bij Sparta, die met 5-3 gewonnen werd, des duivels over de wijze van fluiten van Nijhuis.

Schmidt vond dat de Tukker te veel momenten door liet gaan en mede daardoor zou Cody Gakpo geblesseerd zijn geraakt. De Duitser hoefde Nijhuis dan ook 'nooit meer te zien'. Dumfries begrijpt wel dat zijn trainer zo reageerde. "We zitten allemaal vol emotie en soms zeg ik ook wel eens wat dingen die op het randje zijn", zegt hij na afloop van de met 2-0 gewonnen bekerwedstrijd bij FC Volendam tegenover Veronica. "Hoe ik de trainer ken heeft hij het niet slecht bedoeld."

Volgens de captain van PSV moeten de uitspraken van zijn trainer dan ook niet te serieus genomen worden. "Natuurlijk is het misschien niet zo slim, maar we moeten er gewoon rustig onder blijven. Laten we het niet groter maken dan het is. Voor mij is het in ieder geval geen big issue. Hij heeft dat in emotie gezegd en ik weet niet of hij er nu nog zo over denkt."

Zelf vindt Dumfries de stijl van Nijhuis in ieder geval wel prettig, hoewel het tegen Sparta een tandje minder had gekund. "Ik hou wel van de stijl van Bas, die niet te mieterig wil fluiten. Maar tegen Sparta was het een beetje tricky, ook met het gladde veld. Bij bepaalde momenten had ik wel het gevoel dat het een overtreding was, maar je weet dat Bas veel door wil laten gaan en dat hij het zo goed mogelijk probeert te leiden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws