Breaking news

NOS: Ajax doet aangifte voor poging tot mishandeling na incident met Tadic bij bus

Twijfels over rol van Huntelaar: 'Ajax speelt aanvallend, dat past hem beter'

Twijfels over rol van Huntelaar: 'Ajax speelt aanvallend, dat past hem beter'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 15:50wo 20-01-2021 om 15:50

In Duitsland bestaan twijfels of Klaas-Jan Huntelaar op het veld nog wel van waarde kan zijn voor Schalke 04. Gerald Asamoah, oud-speler van de club uit Gelsenkirchen, denkt dat het systeem niet bij de ervaren spits past.

Asamoah, die zelf tussen 1999 en 2010 in het Königsblau speelde, vreest dat Huntelaar te weinig in het spel voor zal komen. "Natuurlijk is hij altijd dreigend in het strafschopgebied van de tegenstander, maar eerst moet Schalke daar gevaarlijk zien te worden", laat hij weten tegenover het Duitse Sport1. "Klaas-Jan moet de ballen wel nog krijgen. Ajax speelt veel aanvallender en dat past hem beter."

Wel wordt verwacht dat de 37-jarig goalgetter waardevol zal zijn in de kleedkamer van de club uit Gelsenkirchen. Alleen al daardoor is het feit dat 'The Hunter' is overgekomen van Ajax volgens de gewezen aanvaller een belangrijke stap. "Hij zal voor een impuls zorgen buiten het veld", vertelt Asamoah. "Maar ik denk dat we allemaal benieuwd zijn naar hoe hij zijn rol op het veld gaat invullen."

Woensdagavond speelt hekkensluiter Schalke de belangrijke wedstrijd tegen 1. FC Köln, dat op de relatief veilige zestiende plaats staat en vijf punten meer heeft dan de formatie van trainer Christian Gross. Het is nog niet duidelijk of Huntelaar dan mee kan spelen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws