Utrecht weet Balk per direct los te weken bij Groningen: 'Hij past goed bij ons'

Utrecht weet Balk per direct los te weken bij Groningen: 'Hij past goed bij ons'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 16:41wo 20-01-2021 om 16:41

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 18:43wo 20-01-2021 om 18:43

Remco Balk is de derde winteraanwinst van FC Utrecht. De negentienjarige aanvaller wordt per direct overgenomen van FC Groningen, waar hij geen nieuw contract wilde tekenen.

Balk kon naar verluidt transfervrij overgenomen worden door FC Utrecht, dat de talentvolle aanvaller al geruime tijd wilde vastleggen. Het was in eerste instantie de bedoeling dat Balk na het aflopen van zijn contract naar de Domstad zou trekken, maar de transfer is toch vervroegd. Daardoor is hij aanstaande zondag al speelgerechtigd wanneer Utrecht tegen Sparta speelt. Balk gaat met rugnummer dertig spelen.

Op de website van Utrecht toont technisch directeur Jordy Zuidam zich verheugd over het aantrekken van de talentvolle Zuidhorner. "Remco is een dynamische speler die over een goede techniek beschikt. Hij legt veel energie in zijn spel, heeft een goede snelheid en kan zowel goals maken als doelpunten voorbereiden. Hij heeft een geweldige drive, een goede mentaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat Remco goed bij FC Utrecht past."

In september 2020 debuteerde Balk namens FC Groningen in de Eredivisie en tot dusver heeft hij elf wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan. Zijn enige goal maakte hij in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De jonge aanvaller is na Benaissa Benamar en Hidde ter Avest de derde winterse aanwinst van FC Utrecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws