LIVE-discussie: Advocaat voert drie wijzigingen door en stelt sterk Feyenoord op

LIVE-discussie: Advocaat voert drie wijzigingen door en stelt sterk Feyenoord op

20-01-2021 17:42 Laatste update: 18:30
234

Feyenoord en Heracles gaan woensdagavond in de Kuip op voor een plekje bij de laatste acht in het bekertoernooi. Dick Advocaat, trainer van de Rotterdammers, neemt de wedstrijd erg serieus.

De ervaren oefenmeester kiest voor de sterkste opstelling. In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Ajax (1-0 nederlaag) komen Orkun Kökcü, Luis Sinisterra en Lucas Pratto in het basiselftal. De middenvelder met Turkse roots is terug van een blessure en vervangt Mark Diemers, terwijl Pratto weer de voorkeur krijgt boven Nicolai Jörgensen. Sinisterra kon tegen Ajax maar een half uur spelen, maar mag nu vanaf het begin starten. Ridgeciano Haps is bankzitter.

Ten opzichte van het met 2-0 verloren uitduel met FC Utrecht heeft trainer Frank Wormuth veel veranderd bij Heracles. Zo zitten Sinan Bakis, Orestis Kiomourtzoglou, Rai Vloet, Giacomo Quagliata en Tim Breukers allen op de reservebank. Delano Burgzog, normaal gesproken vleugelaanvaller, mag het woensdagavond in de spits gaan proberen.

De opstellingen:

Feyenoord: Marsman; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Kökcü; Berghuis, Pratto, Sinisterra.

Heracles Almelo: Blaswich; Fadiga, Pröpper, Rente, Hardeveld; Schoofs, Bijleveld, Azzaoui; Van der Water, Burgzorg, De La Torre.