Feyenoord heeft drie kwartier nodig om warm te draaien, maar bekert door

20-01-2021 20:37 Laatste update: 20:46
236

Feyenoord heeft zich woensdag verzekerd van een plekje in de kwartfinale van de KNVB Beker. De winnaar van 2018 liep één helft lang achter de feiten aan tegen Heracles Almelo, maar vond op slag van rust alsnog het juiste spoor en won uiteindelijk met 3-2 van de Almeloërs.

Dick Advocaat begon in zijn sterkst mogelijke opstelling, maar Feyenoord had drie kwartier nodig om op gang te komen. De start van de wedstrijd was exemplarisch voor het verdere verloop van de eerste helft: Heracles leek een paar seconden na de aftrap al op voorsprong te komen, maar Delano Burgzorg stuitte op Nick Marsman en in de nastoot had Silvester van der Water geen succes met een omhaal.

Feyenoord leek even te moeten bekomen van de schrik, terwijl Heracles die bliksemstart geen vervolg kon geven. Lange tijd gebeurde er niets in De Kuip, maar na een half uur spelen hadden de gasten uit Almelo weer een opleving. Burgzorg ontsnapte aan de buitenspelval na een steekpass van Ismail Azzaoui omzeilde Marsman en had ditmaal wél succes: 0-1.

Wederom duurde het even voordat Feyenoord kon reageren, maar in de allerlaatste minuut voor rust werd het alsnog gelijk. Luis Sinisterra kreeg de bal in de zestien meter voor zijn voeten en haalde de trekker over: 1-1. Advocaat reageerde vervolgens met twee wissels tijdens de rust: Bryan Linssen en Ridgeciano Haps losten Lucas Pratto en Orkun Kökcü af. Het bleek een gouden greep van De Kleine Generaal: Haps schoot via Janis Blaswich op de lat, maar Linssen had even later wél succes en tekende met een schot in de korte hoek voor de 2-1.

Feyenoord hield de zaken in het vervolg onder controle en besliste de wedstrijd zes minuten voor tijd definitief. Lutsharel Geertruida kopte een vrije trap van Mark Diemers binnen – alweer zijn zesde treffer van dit seizoen – en zorgde voor een comfortabele 3-1 voorsprong. Adrián Szöke volleerde in de extra tijd nog de 3-2 binnen, maar die treffer kwam te laat om de wedstrijd nog spannend te maken.