Juve ontsnapt en pakt negende Supercoppa: 66 jaar oud record voor Ronaldo

Juve ontsnapt en pakt negende Supercoppa: 66 jaar oud record voor Ronaldo

20-01-2021 22:56 Laatste update: 23:02
15

Juventus draait belabberd in de Serie A, maar zal het seizoen 2020/2021 in ieder geval afsluiten met één prijs. De Oude Dame legde na een benauwde 2-0 zege op Napoli beslag op de Supercoppa Italiana, op een avond waarop Cristiano Ronaldo zich verzekerde van een illuster record.

De ontmoeting tussen de regerend landskampioen en de Coppa Italia-titelhouder was van tevoren al beladen, vanwege de gebeurtenissen van begin oktober. Napoli mocht toen van de gezondheidsautoriteiten niet naar Turijn afreizen, maar Juventus wilde niet meewerken aan uitstel. La Vecchia Signora kwam zelfs 'gewoon' opdagen in het eigen stadion, in de hoop een reglementaire overwinning af te dwingen.

Beide ploegen waren gewaagd in de eerste helft en kregen via Ronaldo en Hirving Lozano kansen. De wedstrijd werd echter pas na een uur spelen opengebroken. Een hoekschop van Federico Bernardeschi caramboleerde via Tiémoué Bakayoko voor de voeten van Ronaldo, die de trekker overhaalde: 1-0. Het was Ronaldo's 760ste (!) goal in zijn interland- en clubcarrière. Hiermee brak hij het record van de Tsjechische Oostenrijker Josef Bican, die al sinds 1955 de internationaal topscorer aller tijden was.

Juventus trok die krappe voorsprong ook over de streep, hoewel het één keer goed wegkwam. Dries Mertens lokte een overtreding van Weston McKennie uit en Napoli kreeg na een interventie van de VAR een penalty. Lorenzo Insigne stuurde Wojciech Szczesny weliswaar de verkeerde kant op, maar schoof de bal naast. Juventus moest ook in de extra tijd nog flink op zijn tellen passen, maar liep dankzij Álvaro Morata in minuut 94 nog uit naar 2-0 en kon uiteindelijk zijn negende Supercoppa-winst vieren.