FC Groningen meldt verlenging 'loonoffer': 'Binnen een halfuur was het duidelijk'

FC Groningen meldt verlenging 'loonoffer': 'Binnen een halfuur was het duidelijk'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 11:14do 21-01-2021 om 11:14

Laatste update: donderdag 21 januari 2021 om 11:20do 21-01-2021 om 11:20

FC Groningen heeft een akkoord bereikt met de spelers, staf en directie van de club om de solidariteit met betrekking tot het loonoffer te verlengen. De Trots van het Noorden meldde vorig jaar mei al dat de spelers, staf en directie akkoord gingen met loonsverlaging, maar deze periode is donderdag verlengd.

Dat meldt de club donderdagochtend via de officiële kanalen. De afspraak over loonsverlaging is verlengd tot het moment dat het weer publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijd of tot uiterlijk 30 juni 2021. Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, is erg blij met de verlenging van het 'loonoffer', dat in het leven werd geroepen om de club in tijden van corona financieel te ontlasten.

"Wij hopen de komende maanden weer op veel steun te mogen rekenen van onze achterban en net als eerder dit jaar moet je dan ook kijken wat je zelf kunt doen. Wij hebben de situatie bij de spelers en staf geschetst en die begrepen dit heel goed."

De algemeen directeur hoefde vervolgens niet veel moeite te doen om verse handtekeningen te verzamelen die het nieuwe contract verzegelden. "Binnen een half uur was duidelijk dat zij een verlenging van de collectieve solidariteit onderschrijven. Dit tekent de betrokkenheid en daar zijn wij heel blij mee", valt te lezen op de website van de Trots van het Noorden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws