Verbijstering om 'asociale' Ajax-aanvallers: 'Staan volledig los van de realiteit'

Verbijstering om 'asociale' Ajax-aanvallers: 'Staan volledig los van de realiteit'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 13:22do 21-01-2021 om 13:22

Zakaria Labyad en Quincy Promes hebben woensdagavond voor veel verontwaardiging gezorgd. De kappersbond is laaiend over de manier waarop de twee spelers van Ajax de 0-1 in de bekerwedstrijd tegen AZ vierden.

Promes deed alsof hij het kapsel van Labyad na diens goal even aan het bijwerken was. Het was een reactie op de kritiek die veel voetballers de laatste tijd krijgen: ondanks het feit dat de kapperszaken in Nederland al sinds 15 december zijn gesloten, lopen veel Eredivisie-spelers nog steeds met frisse kapsels rond.

"We kunnen allemaal goed tegen een grapje, alleen kun je je afvragen of dit nu het moment is om grapjes te maken", reageert Gonny Eusen namens de kappersbond tegenover het Algemeen Dagblad. "Die ongetwijfeld goed verdienende voetballers kunnen zich er vermoedelijk niets bij voorstellen dat er op dit moment ondernemers, onder wie veel kappers, zijn die niet eens geld meer hebben om boodschappen te betalen. Maar zo is de situatie wel degelijk voor tienduizenden mensen in de samenleving."

"Dat je dan nu zo'n signaal afgeeft na het maken van een doelpunt is geen blijk van enig maatschappelijk besef. Sterker: Deze voetballers staan volledig los van de realiteit", aldus Eusen, die overweegt de KNVB of Ajax in te schakelen. "We hoopten dat voetballers zelf hun verantwoordelijkheid zouden nemen. Maar blijkbaar is dit aan sommigen niet besteed. We overwegen nu zeker een gang naar de KNVB of Ajax. Wellicht dat die een signaal af kunnen geven. Ik kan me althans niet voorstellen dat die instanties blij zullen zijn met het asociale gedrag van deze voetballers. Ze maken slechte reclame voor hun sport."

Labyad was zich na afloop van AZ - Ajax van geen kwaad bewust. "Dat juichen deed ik spontaan. Er werden dingen over gezegd, maar je ziet duidelijk dat de video's van maanden geleden zijn", zei de matchwinner bij ESPN." Ajax-trainer Erik ten Hag riep zijn twee aanvallers wel tot de orde.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws