'Snap de opmerking van Dick wel, Feyenoord heeft niets aan spits die niet scoort'

'Snap de opmerking van Dick wel, Feyenoord heeft niets aan spits die niet scoort'

21-01-2021 16:55
84

Pierre van Hooijdonk snapt de kritische opmerking van Dick Advocaat over Lucas Pratto. De Feyenoord-trainer lijkt na vier wedstrijden nog niet helemaal overtuigd van 'De Beer' uit Argentinië.

"Je moet niet te snel je conclusies trekken, maar dit was te weinig. Veel te weinig. Hij was trouwens niet de enige", zei Advocaat woensdagavond na de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo.

Wedden

Meer odds

Pratto kreeg het tegen Heracles niet voor elkaar om te scoren. "En op doelpunten wordt een spits afgerekend", zegt Van Hooijdonk tegen het Algemeen Dagblad. "In die zin snap ik de opmerking van Dick wel. Aan een spits die niet scoort heeft Feyenoord niks."

Van Hooijdonk denkt dat Pratto wel in staat is om het net te vinden. "Anders speel je, voor je overgang naar Nederland, echt niet voor clubs als São Paulo en River Plate. Alleen: een spits moet daarnaast ook specifieke kwaliteiten hebben. Goed kunnen koppen bijvoorbeeld, razendsnel zijn, of tweebenig. Dán heb je meerwaarde. Dat soort specifieke kwaliteiten zie ik niet bij Pratto."

Van Hooijdonk ziet in Pratto een back-up voor Feyenoord. "Maar beter dan Nicolai Jörgensen is hij niet. En ook niet beter dan Bryan Linssen."