Familie van Nouri spant bij KNVB een arbitragezaak aan tegen Ajax

Familie van Nouri spant bij KNVB een arbitragezaak aan tegen Ajax

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 18:35do 21-01-2021 om 18:35

Laatste update: donderdag 21 januari 2021 om 19:54do 21-01-2021 om 19:54

De familie van Abdelhak Nouri heeft een arbitragezaak aangespannen tegen Ajax. Ajax en de familie Nouri hebben geen overeenstemming bereikt over de schadevergoeding.

Ajax heeft aansprakelijkheid erkend voor wat er in juli 2017 in Oostenrijk is gebeurd, maar wist vervolgens geen akkoord te bereiken met de familie over de schadevergoeding. Die is daar teleurgesteld over. Algemeen directeur Edwin van der Sar kondigde een arbitragezaak vorige week min of meer al aan.

"De tekortkomingen hebben tot gevolg dat Abdelhak permanent afhankelijk is van de zorg van anderen en dat hij niet heeft kunnen laten zien hoe zijn veelbelovende loopbaan als voetballer zich zou hebben ontwikkeld", laten advocaten John Beer en Lucas Hogeling weten aan de NOS.

Over de hoogte van het bedrag dat de familie Nouri zou willen hebben, gaan verschillende verhalen. Belangenbehartiger Khalid Kasem neemt daar afstand van. "Geen enkel bedrag kan het gemis aan de 'oude' Abdelhak en zijn geknakte voetbalcarrière compenseren. De wilde verhalen over de vermeende financiële eisen van de familie Nouri leiden tot ongenuanceerde reacties en ongefundeerde speculaties. Deze raken de familie diep en doen afbreuk aan Abdelhak en alles waar hij voor stond."

"De familie Nouri denkt niet in termen van winnen of verliezen of financieel gewin, nu Abdelhak en zij voor altijd hebben verloren", aldus Kasem.

Het is niet mogelijk om onder dit bericht te reageren. We hopen op jullie begrip. Groet, Team VP.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Bekijk het laatste nieuws