Club Brugge realiseert op één na duurste uitgaande transfer en ontvangt 20 miljoen

Club Brugge realiseert op één na duurste uitgaande transfer en ontvangt 20 miljoen

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 21:20do 21-01-2021 om 21:20

Het Nederlands getinte Club Brugge heeft donderdagavond een lucratieve uitgaande transfer bekrachtigd. Ruud Vormer, Noa Lang, Bas Dost en Stefano Denswil zwaaien buitenspeler Krépin Diatta uit: de 21-jarige Senegalees verkast voor twintig miljoen euro naar AS Monaco.

De 21-jarige buitenspeler speelde woensdag nog 85 minuten mee in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende, maar is één dag later dus vertrokken: dat meldt Blauw-Zwart via zijn officiële kanalen. De overstap van Diatta zat al enkele dagen in de pijplijn en werd donderdag helemaal afgerond. Hij is sinds donderdag de op één na duurste uitgaande transfer van Club Brugge: alleen de Braziliaan Wesley (in 2019 voor 25 miljoen euro naar Aston Villa vertrokken) leverde een hogere transfersom op.

De Senegalees werd januari 2018 nochtans voor twee miljoen euro weggeplukt bij het Noorse Sarpsborg. Hij maakte snel veel indruk in de Belgische competitie en staat al een tijdje op de radar van buitenlandse ploegen. Diatta werd zelfs al eens aan Ajax gelinkt, maar toen slaagde Club erin om zijn goudhaantje te houden. Na twintig goals en elf assists in 95 wedstrijden is het avontuur in het Jan Breydelstadion toch voorbij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws