Breaking news

LIVE: PSV virtueel door naar achtste finale in EL, Olympiakos moet komen

Dolend Liverpool kan wéér niet scoren en laat zich thuis verrassen door Burnley

Dolend Liverpool kan wéér niet scoren en laat zich thuis verrassen door Burnley

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 22:50do 21-01-2021 om 22:50

Laatste update: donderdag 21 januari 2021 om 22:56do 21-01-2021 om 22:56

Liverpool is de kluts helemaal kwijt in de Premier League en lijkt titelprolongatie serieus op het spel te zetten. The Reds gingen thuis tegen Burnley onderuit, hebben nu al bijna 450 minuten (!) lang niet gescoord in competitieverband en hebben voor het eerst sinds april 2017 een competitieduel op Anfield verloren.

De ploeg van Jürgen Klopp speelde daags na Boxing Day met 1-1 gelijk tegen West Bromwich Albion en kwam vervolgens niet tot scoren tegen Newcastle United, Southampton en Manchester United. Ook tegen Burnley kon de eerste Premier League-treffer van 2021 dus niet bijgeschreven worden.

The Reds hadden vrijwel de hele wedstrijd de bal en waagden ruim twintig doelpogingen, maar slaagden er niet in om Burnley-doelman Nick Pope in verlegenheid te brengen. Divock Origi kreeg de grootse kans van de wedstrijd, maar wist oog in oog met Pope zijn zenuwen niet in bedwang te houden en schoot hoog over. In de slotfase van de wedstrijd werd het zelfs nog 0-1: Ashley Barnes hielp de ploeg van Sean Dyche aan een zege met een rake penalty.

Liverpool blijft vierde staan en dreigt zijn rivalen uit het oog te verliezen. Koploper Manchester United staat op zes punten afstand, Manchester City en Leicester City staan vier punten voor. Manchester City heeft bovendien nog één wedstrijd tegoed, terwijl ook achtervolgers Tottenham Hotspur en Everton nog kunnen inlopen. Liverpool speelt zondag het FA Cup-duel met Manchester United en treft daarna Tottenham Hotspur.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws