Barcelona moet dankzij twee gemiste penalty's overwerken, maar voorkomt blamage

21-01-2021 23:25 Laatste update: 23:27
12

FC Barcelona heeft zich met hangen en wurgen geplaatst voor de laatste zestien van de Copa del Rey. De ploeg van Ronald Koeman miste in de reguliere speeltijd twee strafschoppen tegen derdedivisionist Cornellà en had uiteindelijk een verlenging nodig om de bescheiden tegenstander klein te krijgen: 0-2 na 120 minuten.

Koeman had rivaal Real Madrid woensdag zien sneuvelen tegen een andere Segunda División B-club: Alcoyano. Desondanks durfde hij het aan om het voorbeeld van collega Zinedine Zidane te volgen en een B-elftal op te stellen. Gevestigde namen als Clément Lenglet, Antoine Griezmann en Miralem Pjanic startten wel, terwijl Sergio Busquets, Pedri en Ousmane Dembélé in mochten vallen. Pjanic en Dembélé maakten echter geen beste beurt.

Barça kreeg kansen genoeg om het klusje binnen negentig minuten te klaren en mocht zelfs twee keer vanaf elf meter aanleggen. Eerst mocht Pjanic het proberen, tien minuten voor tijd nam Dembélé zijn verantwoordelijkheid. De met een rugbyhelm getooide Cornellà-doelman Ramón Juan Ramírez pakte echter beide strafschoppen, waardoor er verlengd moest worden. In minuut twee van de verlenging maakte Dembélé alsnog het verschil met een streep van afstand, die Ramírez te machtig was: 0-1.

De gastheren kwamen die klap niet meer te boven en kwamen ook nog met tien man te staan, nadat Albert Manel Estellés Fernández zijn tweede gele kaart pakte. Het verzet van de thuisploeg was gebroken en Barça kreeg in de allerlaatste minuut nog alle gelegenheid om er 0-2 van te maken: Pedri liet het over aan Martin Braithwaite.

Barcelona krijgt niet lang de tijd om bij te komen van de extra minuten. De nummer drie van de competitie – tien punten achterstand op Atlético Madrid, één wedstrijd meer gespeeld – speelt zondag alweer tegen nummer achttien Elche.