Polter (Fortuna) wacht midden op het veld demonstratief op Blom: 'Geen reactie'

Polter (Fortuna) wacht midden op het veld demonstratief op Blom: 'Geen reactie'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 00:00vr 22-01-2021 om 00:00

Fortuna Sittard-spits Sebastian Polter was de schlemiel van de avond na de bekeruitschakeling tegen NEC: de Duitse spits veroorzaakte in de verlenging een strafschop en Fortuna ging uiteindelijk met 3-2 onderuit. Na afloop wilde Polter verhaal halen bij arbiter Kevin Blom.

De Fortuna-spits trok aan het shirt van tegenstander Cas Odenthal en zag Blom naar de stip wijzen. Polter was zich echter van geen kwaad bewust. "Natuurlijk was er contact. Dit is een contactsport toch?", liet hij na afloop weten aan ESPN. "Maar ik trok hem niet omver, zoals hij (Blom, red.) zei. Ik probeerde mezelf breder te maken. De bal ging een over ons heen, het was niet eens duidelijk dat de verdediger (Odenthal, red.) zou kunnen koppen..."

Polter vond het dus belachelijk dat hij bestraft werd met een penalty. "Dan zouden we voor elk moment in de zestien wel een penalty kunnen geven. Hoe vaak ben ik al niet omver getrokken? Dan vraag ik toch ook niet aan de scheidsrechter of hij wil fluiten? Je zou het aan hem zelf moeten vragen, maar ik denk niet dat hij naar buiten komt..."

Voordat Blom en de spelers de kleedkamer op hadden gezocht, probeerde Polter namelijk nog de discussie aan te gaan. Het leverde opmerkelijke beelden op: Blom had klaarblijkelijk niet veel zin in een woordenwisseling, maar Polter bleef net zo lang demonstratief wachten totdat hij zijn zin kreeg. "Ik wilde samen met hem naar binnen gaan. En daar vragen wat ik misdaan had. Maar ik kreeg geen reactie... Pas toen hij de kleedkamer binnenging, zei hij: stay out. Dat deed ik, want ik respecteer de scheidsrechter. Maar ik heb nog steeds geen antwoord."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws