Hofland haalt uit: 'Gun hem het beste, maar hij hoeft me niet meer te bellen'

Hofland haalt uit: 'Gun hem het beste, maar hij hoeft me niet meer te bellen'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 08:14vr 22-01-2021 om 08:14

Kevin Hofland gunt Fortuna Sittard en Sjors Ultee het beste, maar geeft aan dat de trainer van de ploeg uit Limburg hem niet meer hoeft te bellen. Hij baalt van het geringe contact met Ultee, die die zonder overleg met Hofland het stokje overnam bij Fortuna.

Fortuna begon onder Ultee aan een ongekende opmars in de Eredivisie. Uit de laatste zeven wedstrijden werden zestien punten gepakt en een nieuw contract voor Ultee is inmiddels in de maak. "Als je drie keer verliest kun je er niks van, als je drie keer wint ben je een topcoach", begint Hofland over de prestaties van zijn opvolger in gesprek met Voetbal International.

Hofland vindt dat hij credits verdient voor het huidige succes van Fortuna. "Sjors gaat ook door op de weg die we samen zijn ingeslagen. Een speler als Martin Angha doet het nu heel goed, maar daar heb ik ook zoveel uren in gestoken… Sjors heeft bepaalde kwaliteiten, maar ik vind hem in veel dingen ook nog tekortschieten. Vind ik van mezelf ook. In mijn ogen is Sjors soms nog te lief en loopt hij nog wel eens weg voor dingen."

Tussen Ultee en Hofland komt het niet snel weer goed, zo geeft de ontslagen oefenmeester aan. "Ik dwing niemand om loyaal te zijn, dat is ieders eigen keuze. Maar ik had wel verwacht dat Sjors mij zou bellen. Niet uit medelijden, daar zit ik niet op te wachten. Gewoon: luister Kevin, dit speelt, ik ben kandidaat."

"Sjors heeft me één appje gestuurd, de dag na mijn ontslag", gaat Hofland verder. "En één keer gebeld, aan het einde van het jaar, toen ik in een interview had gezegd dat ik niks van hem had gehoord. Ik gun hem het beste, we hebben prettig samengewerkt, maar hij hoeft me niet meer te bellen. Zo ben ik dan ook."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Hofland een punt?

Ja, Ultee had het anders aan moeten pakken
37%
Nee, hij moet niet zo zeuren
63%
(2635 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws