'Bayern wil wederom toeslaan in Bundesliga: Leipzig-vraagprijs van 42,5 miljoen'

'Bayern wil wederom toeslaan in Bundesliga: Leipzig-vraagprijs van 42,5 miljoen'

22-01-2021 09:14
55

Bayern München heeft RB Leipzig-verdediger Dayot Upamecano bovenaan het verlanglijstje gezet. De 22-jarige Fransman moet bij Der Rekordmeister David Alaba, die waarschijnlijk naar Real Madrid vertrekt, opvolgen.

Dat meldt BILD. Leipzig vraagt 42,5 miljoen euro voor Upamecano, die gezien wordt als een van de grootste verdedigende talenten ter wereld. Een transfer in de winterse transferperiode is niet aan de orde, maar in de zomer gaat Bayern kijken of een overgang haalbaar is.

"We gaan er natuurlijk naar kijken, niet alleen met deze speler", laat Bayern-directeur Karl-Heinz Rummenigge weten in een korte reactie aan BILD. "Dat gaan we doen voor de posities waar we versterking nodig hebben."

Bayern hoopt op Upamecano, nu Alaba hard op weg lijkt naar de Primera División. Daarnaast loopt ook het contract van Jérôme Boateng aankomende zomer af. Der Rekordmeister is echter niet de enige club die de situatie van de verdediger in de gaten houdt. Liverpool, Manchester United en Paris Saint-Germain zijn naar verluidt ook geïnteresseerd.