Samen met Overmars aan de onderhandelingstafel bij Ajax: 'Zo komt deal tot stand'

Samen met Overmars aan de onderhandelingstafel bij Ajax: 'Zo komt deal tot stand'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 09:33vr 22-01-2021 om 09:33

Susan Lenderink is sinds de zomer van 2019 de financieel directeur bij Ajax. Ze geeft een inkijkje in hoe een transfer tot stand komt bij de Amsterdamse club. Ze werkt daarbij nauwgezet samen met technisch directeur Marc Overmars

"Het is aan mij om te bepalen wat het effect van Haller aantrekken is voor onze liquiditeitspositie en het netto resultaat van volgend jaar", begint Lenderink in een uitgebreid interview met Voetbal International. "We gaan immers een verplichting aan voor een langere periode. Daar komen ook allerlei fiscale aspecten bij kijken. Pas als ik naar aanleiding van de financiële checks beoordeel dat het verantwoord is, gaat het door."

Lenderink, in het verleden actief bij warenhuis De Bijenkorf, geeft toe dat er nog wel wat te verbeteren valt aan haar voetbalkennis. "Ik ben nog volop bezig het goed in de vingers te krijgen, maar van begin af aan heb ik de vrijheid gekregen het naar eigen inzicht in goede banen te leiden. Dat vond ik wel bijzonder. Vooral de transfers."

"Dat is een samenspel met Marc Overmars", vervolgt Lenderink. "Soms zegt Marc tegen mij: we zijn met Pietje of Jantje bezig, wat denk je ervan? Jeetje, geen flauw idee. Soms heb ik niet eens van die speler gehoord. Laat staan dat ik daar een prijskaartje aan kan hangen. Dat is ook niet mijn taak. Ik moet beoordelen of de aankoop past binnen de budgetten. Is het qua loonkosten te verantwoorden?"

Lenderink speelt ook een belangrijke rol in de onderhandelingen bij een transfer. "Marc zet op hoofdlijnen de deal uit en vervolgens adviseer ik hem over welke weg we financieel het best kunnen bewandelen. Naar afspraken gaan we altijd samen. Als Marc en ik het op hoofdlijnen hebben beklonken, dan werkt de juridische afdeling de contracten verder uit. Zo komt een deal tot stand."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws