Update: 'Odegaard overtuigd na gesprek met Arteta: Noor op huurbasis naar Arsenal'

Update: 'Odegaard overtuigd na gesprek met Arteta: Noor op huurbasis naar Arsenal'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 11:45vr 22-01-2021 om 11:45

Laatste update: vrijdag 22 januari 2021 om 12:59vr 22-01-2021 om 12:59

Martin Odegaard heeft een beslissing genomen: hij laat het aanbod van Real Sociedad links liggen en gaat op huurbasis aan de slag bij Arsenal. De Real Madrid-middenvelder komt in Spanje niet aan de bak en wil speelminuten maken.

Volgens AS Diario heeft Odegaard inmiddels een definitieve beslissing genomen. Hij gaat het restant van het seizoen afmaken in het Emirates Stadium van Arsenal. Hij verkiest The Gunners boven een terugkeer naar Sociedad. Hij komt bij Arsenal met Dani Ceballos een oud-ploeggenoot tegen.

De 22-jarige Odegaard wil vertrekken uit het Estadio Bernabéu. De Noorse middenvelder vindt dat hij te weinig speeltijd krijgt bij De Koninklijke, terwijl trainer Zinédine Zidane hem dit seizoen een belangrijke rol had beloofd in het eerste elftal van de club. Ajax werd kort in verband gebracht met Odegaard, net als een aantal clubs uit Duitsland, maar dat bleken niet meer dan geruchten.

Verwacht wordt dat Odegaard vrijdag het vliegtuig pakt naar Londen om de laatste details door te spreken met Arsenal.

Update: De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano meldt dat de deal tussen Real Madrid en Arsenal over enkele uren bekloken is. De creatieve middenvelder verkiest dus definitief een nieuw avontuur in de Premier League boven een langer verblijf in de Primera División. Real Madrid wil de Noor verhuren tot juni. Arsenal-trainer Mikel Arteta heeft volgens Romano gesproken met Odegaard en de Noorse middenvelder overtuigd om tijdelijk de overstap naar The Gunners te maken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Odegaard bij Arsenal laten zien wat hij kan?

Ja, dat wordt een groot succes
72%
Nee, hij gaat teleurstellen
28%
(917 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws