'Van de Beek blijft bij Manchester United, vertrek op huurbasis uitgesloten'

'Van de Beek blijft bij Manchester United, vertrek op huurbasis uitgesloten'

22-01-2021 11:15 Laatste update: 12:37
81

Donny van de Beek mag deze winterse transferperiode niet op huurbasis vertrekken bij Manchester United. Manager Ole Gunnar Solskjaer doet amper een beroep op de middenvelder, maar wil hem desondanks behouden.

Solskjaer blijft ervan overtuigd dat Van de Beek, die het sinds zijn overgang van Ajax naar United vooral moet doen met invalbeurten en bekerwedstrijden, een belangrijke rol gaat spelen voor The Red Devils. ESPN meldt dat Van de Beek daarom niet op huurbasis mag vertrekken deze winter.

Wedden

Meer odds

Van de Beek kwam op 9 januari voor het laatste in actie namens United. Dat wasa in de met 1-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Watford. De laatste drie competitiewedstrijd tegen Burnley, Liverpool en Fulhm moest de middenvelder toekijken vanaf de reservebank.

De ploeg van Solskjaer staat momenteel bovenaan in de Premier League en is ook nog actief in de Europa League en de FA Cup. United gaat een zwaar programma tegemoet in de tweede seizoenshelft, mede daarom laat de Noorse oefenmeester Van de Beek niet tijdelijk vertrekken uit Manchester. Eerder deze maand gaf Solskjaer al aan dat Van de Beek 'in veel wedstrijden dit seizoen het verschil gaat maken' voor United.