Update: Feyenoord zwaait overbodige verdediger uit: 'Go get them, George'

Update: Feyenoord zwaait overbodige verdediger uit: 'Go get them, George'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 14:06vr 22-01-2021 om 14:06

Laatste update: vrijdag 22 januari 2021 om 20:01vr 22-01-2021 om 20:01

Wigan Athletic wil Feyenoord-verdediger George Johnston op huurbasis het seizoen af laten maken in de Engelse League One. De Schotse verdediger komt niet voor in de plannen van trainer Dick Advocaat en kan in Engeland zijn loopbaan nieuw leven in blazen.

Dat meldt Sky Sports. Johnston kwam in de zomer van 2019 over van Liverpool, maar wist tot op heden zijn stempel niet te drukken bij Feyenoord. De 22-jarige verdediger krijgt amper speelminuten onder het bewind van Advocaat en een verhuurperiode lijkt een voorbode op een definitief vertrek uit Rotterdam. Dit seizoen kwam Johnston niet verder dan vier wedstrijden in de Eredivisie, waarvan één als basisspeler.

De Schot stond tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) van 29 november in de basis en maakte toen ook de negentig minuten vol. De verdediger verscheen tegen Utrecht uit bittere noodzaak aan de aftrap, vanwege de afwezigheid van verdedigers Sven van Beek, Tyrell Malacia en Ridgeciano Haps. Zijn optreden tegen FC Utrecht was tevens de laatste keer dat Johnston in actie kwam voor Feyenoord 1.

Update: Advocaat heeft het vertrek van Johnston naar Wigan Athletic bevestigd. "Die is naar Wigan. Is dat al bevestigd? Oh, nu wel dan", lachte de Feyenoord-trainer op de persconferentie. Johnston maakt het seizoen af in Engeland. 

Update 20.01 uur: Feyenoord heeft via de officiële kanalen bevestigd dat George Johnston het seizoen afmaakt bij Wigan Athletic. De Schotse verdediger kwam dit seizoen tot vier wedstrijden in de Eredivisie, maar werd door trainer Dick Advocaat vaak op de bank gehouden. Johnston heeft een contract tot het einde van dit seizoen in Rotterdam.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws