Advocaat ziet 'gemoedelijke sfeer' bij AZ en PSV: 'Charme van Ajax en Feyenoord'

Advocaat ziet 'gemoedelijke sfeer' bij AZ en PSV: 'Charme van Ajax en Feyenoord'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 14:51vr 22-01-2021 om 14:51

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is benieuwd of zijn ploeg tegen AZ hetzelfde kan laten zien als tegen Ajax. Daarin liet zijn elftal zich van zijn beste kant zien. Advocaat loopt echter nog niet de polonaise.

"Dat zijn mooie wedstrijden, al is iedere wedstrijd mooi", reageert Advocaat vrijdagmiddag op de persconferentie. "Voor een voetballer is dit geweldig. Ze kunnen laten zien of ze hetzelfde kunnen laten zien als tegen Ajax."

Advocaat treft met AZ een oude werkgever. "Ik was twee keer interim-trainer bij AZ, met ontzettend veel plezier. We haalden Europees voetbal en zelfs de laatste acht van Europa. Voor AZ was dat geweldig. De sfeer was gemoedelijker, maar dat vind ik ook bij PSV. Dat is ook weer de charme van Ajax en Feyenoord. Daar zit iedereen er wat meer bovenop en is de beoordeling van spelers wat scherpers etc.. Dat is ook leuk om mee te maken."

De suggestie dat AZ als club verder is dan Feyenoord, veegt Advocaat van tafel. "Ik heb het op de ranglijst nog niet gezien. Dat is toch bepalend? Ze doen het goed, maar het is niet dat ze boven ons staan. Want dat staan ze niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws