Bundesliga-rentree lonkt voor Huntelaar: 'Hij zal van de samenwerking profiteren'

Bundesliga-rentree lonkt voor Huntelaar: 'Hij zal van de samenwerking profiteren'

22-01-2021 15:56 Laatste update: 16:37
12

Klaas-Jan Huntelaar kan zondag mogelijk zijn rentree gaan maken bij Schalke 04. Trainer Christian Gross laat op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Bayern München weten dat Huntelaar waarschijnlijk fit genoeg is om op de bank plaats te nemen.

Huntelaar moest de wedstrijd tegen directe concurrent FC Köln (1-2 verlies) van afgelopen woensdag nog laten schieten, maar lijkt fit genoeg om op de bank plaats te nemen tegen Bayern. Huntelaar trainde inmiddels al deels mee bij Die Königsblauen. "Hij is een goede optie voor de bank", vertelt Gross op de persconferentie. 

Huntelaar gaat in het restant van het seizoen mogelijk een koppel vormen met de Amerikaanse spits Matthew Hoppe (19). "Klaas Jan kan hem nog verder brengen in zijn ontwikkeling, Matthew zal enorm van die samenwerking profiteren", stelt Gross.

De Schalke-fans reageerden positief op de terugkeer van Huntelaar. Ook in Nederland werd de transfer met gejuich ontvangen: Henny ten Vergert, voorzitter van de Schalke-fanclub Blau und Weiss Enschede, denkt dat Huntelaar nog erg belangrijk gaat zijn voor Schalke dit seizoen. "The Hunter durft zijn mond in ieder geval open te trekken. Negentig minuten lang de mouwen opstropen, daar houden ze van in het Ruhrgebied", vertelde hij in gesprek met VoetbalPrimeur.