Cambuur roept slechte serie een halt toe tegen PSV-talenten en blijft koploper

22-01-2021 20:37
33

Sportclub Cambuur heeft de matige serie waarin het dreigde te belanden een halt toegeroepen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won met 5-1 van Jong PSV en zet naaste belager Almere City daardoor weer op achterstand.

SC Cambuur - Jong PSV 5-1
Twee wedstrijden op rij wist de ploeg van trainer Henk de Jong niet te winnen en dus was het zaak voor Cambuur om de thuiswedstrijd tegen middenmoter Jong PSV wel in winst om te zetten. Daar leek het niet op uit te gaan draaien, want na vijf minuten kwamen de Brabanders op voorsprong. Jeremy Antonisse maakte zijn eerste goal voor het beloftenelftal van PSV.

Nog voor rust stelden de Friezen orde op zaken. Jamie Jacobs maakte er 1-1 van en twee goals van Robert Mühren, die zijn seizoenstotaal daarmee op 20 bracht, zorgden voor een 3-1 ruststand. In het tweede bedrijf maakten nogmaals Jacobs en invaller Jarchinio Antonia het vijftal treffers vol voor Cambuur, dat daardoor drie punten uitloopt op concurrent Almere City. De ploeg uit Flevoland kan vrijdagavond weer op gelijke hoogte komen qua punten, maar heeft een veel minder doelsaldo.

MVV - Helmond Sport 1-1
Het duel tussen de nummer zeventien en veertien van de ranglijst eindigde in een gelijkspel. MVV kwam vroeg op voorsprong via een rake strafschop van Joeri Schroijen, maar stond in het restant van de wedstrijd onder Helmondse druk. Meer dan een gelijkmaker van Lance Duijvestijn in de 67e minuut leverde dat echter niet op.