Gifbeker nog niet leeg voor Willem II: hattrick van Reza bezorgt PEC de punten

22-01-2021 21:52
156

PEC Zwolle heeft de belangrijke uitwedstrijd bij Willem II in winst omgezet. De formatie van trainer John Stegeman speelde in de tweede helft tegen tien Tricolores en maakte daar optimaal gebruik van: 1-3.

In de eerste 45 minuten was er geen vuiltje aan de lucht voor Willem II. De nummer zeventien van de Eredivisie was de betere ploeg en kwam na tien minuten op voorsprong via Kwasi Wriedt, die na een solo van Vangelis Pavlidis de bal kreeg en uit de draai raak schoot. Daarna bleef de ploeg van trainer Adrie Koster fris voetballen en leek het er geen moment op dat er ook maar iets te halen zou zijn voor PEC.

Alles veranderde op slag van rust. Doelpuntenmaker Wriedt ging ongelukkig op de enkel van Zwolle-aanvaller Mike van Duinen staan, waarna scheidsrechter Van der Eijk hem met een rode kaart wegstuurde. Dat overtal buitte PEC in de tweede helft genadeloos uit. Met invaller Reza Ghoochannejhad in de gelederen werd de gelijkmaker gezocht en de Iraniër kreeg hem zelf op zijn naam. Hij vond de bal na een klein uur spelen voor zijn voeten en prikte raak: 1-1.

Tien minuten later had de spits zijn tweede en zijn derde goal te pakken. Eliano Reijnders was de aangever bij de 1-2 en met nog twintig minuten op de klok mocht Reza aanleggen vanaf elf meter. Dean Huiberts werd neergelegd door Lindon Selahi en dat kwam hem duur te staan, want de ingevallen Reza had geen medelijden en maakte er 1-3 van.

Die serie aan gevoelige klappen binnen 30 minuten kwam Willem II niet meer te boven. Ze probeerden nog wel om er wat van te maken, maar het echte geloof in een resultaat was er niet meer. PEC haalde de driepunter eenvoudig binnen en stijgt daardoor naar plek elf op de Eredivisie-ranglijst. De voorsprong op Willem II, dat zeventiende blijft en in acute degradatienood verkeert, is vergroot tot tien punten.