Gladbach wint spectaculaire 'ontmoeting der Borussen' en neemt CL-plek over

22-01-2021 22:24
24

De enerverende Duitse topper tussen Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund is een prooi geworden voor Die Fohlen. De thuisploeg speelde uitstekend en rekende na rust af met BVB: 4-2.

De eerste helft in Mönchengladbach stond bol van het spektakel. Al na veertig seconden juichten de spelers van de thuisploeg toen Florian Neuhaus de bal hoog in de touwen mikte, maar die goal ging niet door. De VAR constateerde een overtreding in de aanloop naar dat doelpunt. Tien minuten later was het alsnog raak voor Gladbach: Nico Elvedi kopte een corner in.

Daarna was het aan Erling Braut Haaland om iets aan de stand te doen. De spits van Dortmund, dat tot dan toe nog niet in het spel was voorgekomen, scoorde twee keer binnen vijf minuten en deed dat op bijzonder knappe wijze. Eerst stiftte hij uit een moeilijke hoek raak en vervolgens veegde hij de bal uit de draai in de dichtstbijzijnde hoek: 1-2.

Elvedi was echter ook nog niet klaar met scoren. De verdediger zorgde nog voor rust voor 2-2, waarna de tweede helft vooral van Gladbach van een hoog niveau was. Goals van Rami Bensebaini en Marcus Thuram zorgden voor een 4-2 eindstand. Daardoor passeert Gladbach tegenstander Dortmund op de Bundesliga-ranglijst en staat het nu vierde. Dat is een plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op Champions League-voetbal.