Eiting veel sneller terug dan verwacht: 'Denk dat ik dan terug kan zijn'

Eiting veel sneller terug dan verwacht: 'Denk dat ik dan terug kan zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 07:25za 23-01-2021 om 07:25

Carel Eiting keert mogelijk sneller dan verwacht terug bij Huddersfield Town. De 22-jarige middenvelder revalideert momenteel bij Ajax van een knieblessure.

"Het gaat heel goed", zegt Eiting in De Telegraaf. Hij hoopt begin maart zelfs alweer op het veld te staan. "Zoals het er nu uitziet, denk ik dat ik met een week of zes al wel terug kan zijn. Maar dat is nog even afwachten." Huddersfield-manager Carlos Corberán ging er eerder nog van uit dat hij de middenvelder zo'n drie maanden kwijt zou zijn.

Eiting speelt dit seizoen op huurbasis voor Huddersfield Town, de nummer veertien van het Championship. Zodra hij is hersteld van zijn blessure, keert hij terug naar Engeland. Dan kan de Ajacied nog een paar maanden in actie komen voor The Terriers. Eiting was in negentien competitieduels goed voor drie goals en drie assists.

De Amsterdammer vertelt in De Telegraaf ook over zijn liefde voor schaken. "Zelf speel ik het vooral voor de lol, maar het is natuurlijk logisch dat schaken goed is voor de ontwikkeling van je brein. Er zijn zóveel facetten waar je rekening mee moet houden. Je moet constant scherp zijn en bent alsmaar naar manieren aan het zoeken om een opening te vinden. En het helpt je ook zeker om nederig te blijven. Tijdens het schaken besef je hoeveel je niet weet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Eiting van waarde zijn voor Ajax na dit seizoen?

Ja
73%
Nee
27%
(1005 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws