Van Ginkel blikt terug op herstelperiode: 'Heb je niet zo snel buiten het voetbal'

Van Ginkel blikt terug op herstelperiode: 'Heb je niet zo snel buiten het voetbal'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 10:22za 23-01-2021 om 10:22

Laatste update: zaterdag 23 januari 2021 om 12:01za 23-01-2021 om 12:01

Marco van Ginkel heeft tijdens zijn extreem lange revalidatieperiode niet gedacht aan stoppen. De middenvelder van PSV, die op 13 januari na 983 dagen zijn rentree maakte in de voetballerij, is trots op het feit dat hij zichzelf eindelijk weer voetballer kan en mag noemen.

De 28-jarige Van Ginkel viel op 13 januari in de slotfase in tijdens de wedstrijd tegen AZ, maar liet de laatste twee wedstrijden van PSV uit voorzorg schieten. Kunstgras bleek de boosdoener, vertelt de middenvelder in gesprek met PSV TV. Van Ginkel blikt in een interview terug op zijn zware revalidatieproces.

"Ik heb heel diep gezeten. Je moet ook dingen missen, zoals verjaarden, kerst, oud en nieuw", steekt de middenvelder van wal. Van Ginkel hield tijdens zijn revalidatie altijd hoop op een terugkeer. "Elke dag positief blijven, hard werken en je beste beentje voor zetten. Anders ga je het nooit redden." Dat de PSV’er na bijna 1000 dagen weer op het veld mag staan, is voor Van Ginkel de absolute beloning. "Tuurlijk ben je daar trots op."

Ondanks alle tegenslag heeft Van Ginkel er nooit aan gedacht om zijn schoenen aan de wilgen te hangen. "Alleen mis je wel echt het groepsgevoel. Het gevoel en de momenten die je hebt en beleeft in aanloop naar een wedstrijd. De momenten die je in een wedstrijd meemaakt, dat heb je niet zo snel buiten het voetbal. Daardoor ga ik altijd wel door, denk ik."

Van Ginkel wist van zichzelf dat hij sterk was, maar deze 'nieuwe' terugkeer voelt als een bevrijding. "Qua doorzettingsvermogen wist ik wel dat het goed zat, maar deze revalidatie was wel ultiem. Nog een stapje extra zeg maar."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws