Geertruida maakt indruk: 'Hij moet niet te lang op rechtsback blijven hangen'

Geertruida maakt indruk: 'Hij moet niet te lang op rechtsback blijven hangen'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 10:46za 23-01-2021 om 10:46

Tim de Cler vindt dat Feyenoorder Lutsharel Geertruida op korte termijn de overstap moet maken van de backpositie naar een plekje centraal achterin de verdediging. De oud-speler de van de Rotterdammers is van mening dat de twintigjarige verdediger alle facetten beheerst die een centrale verdediger nodig heeft.

De Cler, die tussen 2007 en 2011 zelf actief was in De Kuip als speler van Feyenoord, ziet dat Geertruida zich dit seizoen stormachtig weet te ontwikkelen onder het bewind van trainer Dick Advocaat. De 73-jarige oefenmeester gebruikt Geertruida veelal als rechtsachter.

"Geertruida is van nature geen back", vertelt de Cler in Feyenoord TV. "Meer een centrumverdediger of zelfs een verdedigende middenvelder. Als back doet hij het ook heel goed, maar ik vind dat hij niet te lang op de rechtsbackpositie moet blijven hangen."

Geertruida, die dit seizoen in alle wedstrijden al zes keer wist te scoren, heeft volgens De Cler een mooie toekomst voor zich liggen bij Feyenoord. "Ik denk dat hij zich echt door kan ontwikkelen als centrale verdediger of als verdedigende middenvelder. Hij scoort ook nog veel, dat is ook een kracht. Ik denk dat hij bij Feyenoord nog beter kan worden op één van die posities."

Geertruida heeft volgens de oud-linksback alle facetten waar een centrale verdediger of een verdedigende middenvelder over moet beschikken in huis. "Snelheid, lichaamsbouw, kopkracht en voetballend is hij goed." Ook ziet De Cler dat Geertruida steeds stabieler wordt. "Hij maakt steeds minder fouten. Dat is de ervaring die je krijgt door veel wedstrijd te spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws