'Barcelona komt in zoektocht naar nieuwe nummer negen uit bij Manchester City'

'Barcelona komt in zoektocht naar nieuwe nummer negen uit bij Manchester City'

23-01-2021 11:38 Laatste update: 11:41
58

FC Barcelona is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Sergio Agüero. De 32-jarige spits van Manchester City beschikt over een aflopend contract en wil niet verlengen bij zijn huidige werkgever.

Agüero moet in Catalonië de 'opvolger' worden van Luis Suárez, die afgelopen zomer weggestuurd werd bij Barcelona en vertrok naar Atlético Madrid. Sindsdien beschikt Barcelona niet meer over een échte nummer 9 in de selectie en is het in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Agüero, meldt Mundo Deportivo.

De Argentijn kan bij City nauwelijks rekenen op speeltijd en wil mede daarom zijn aflopende contract in Manchester niet verlengen. Voor Barcelona is het contracteren van Agüero een buitenkansje, aangezien de Catalaanse club financieel in zwaar weer verkeert. De ervaren Argentijn moet bij Barcelona de periode gaan 'overbruggen' waarin de Spaanse club kan gaan sparen voor een jonge, talentvolle spits zoals Lautaro Martínez (Internazionale) of Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund).

Agüero’s goede band met Lionel Messi is volgens de Spaanse krant eveneens één van de redenen om de 32-jarige spits naar Spanje te halen. De komst van Agüero zou er voor kunnen zorgen dat de aanvoerder van Barcelona ook bij de club van Ronald Koeman wil blijven.