De Mos tipt bondscoach Frank de Boer: 'Hij is multifunctioneel, voegt wat toe'

De Mos tipt bondscoach Frank de Boer: 'Hij is multifunctioneel, voegt wat toe'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 12:07za 23-01-2021 om 12:07

Aad de Mos hoopt dat bondscoach Frank de Boer PSV’er Cody Gakpo opneemt in de selectie van het Nederlands elftal voor het EK van aankomende zomer. De oud-trainer van de Eindhovenaren is onder de indruk van de ontwikkeling van de 21-jarige vleugelaanvaller.

Gakpo, die momenteel kampt met een blessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Sparta, is volgens De Mos een ideale speler voor het Nederlands elftal. "Voor Frank de Boer is het prettig dat Gakpo multifunctioneel is", stelt hij in gesprek met Voetbal International. "Met zijn snelheid en dreiging denk ik dat hij iets toevoegt aan het spel van Oranje."

De Mos is vooral onder de indruk van de traptechniek van Gakpo. "Gakpo heeft pistolen in zijn voeten. Hij trapt net zoals Willy van der Kuijlen vroeger deed: je ziet niet dat ze schieten. Gakpo trapt vanuit zijn heup, de bal is na een halve seconde al weg. De bal ligt al in het netje als de verdedigers en de doelman denken dat hij nog moet gaan schieten."

Naast zijn traptechniek is Gakpo volgens De Mos een jongen die je niet zo snel van zijn stuk brengt. "Gakpo is een kind van de club, maar gaat daarvan niet zweven. Hij is nuchter en rustig buiten het veld, hij laat enkel zijn voeten spreken. Goede, rustige spelers mis je pas als ze niet meedoen. Bij Luc Nilis was dit zo en bij Gakpo ook."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met De Mos?

Ja
73%
Nee
27%
(677 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws