'Ik had wel langer bij Ajax willen blijven, maar was geen fan van Adriaanse'

'Ik had wel langer bij Ajax willen blijven, maar was geen fan van Adriaanse'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 12:32za 23-01-2021 om 12:32

Jesper Grönkjaer kijkt met een positief gevoel terug op zijn periode bij Ajax. De gewezen vleugelaanvaller uit Denemarken, die in Amsterdam volwassen werd en een transfer naar Chelsea verdiende, had nog wel langer bij Ajax willen spelen.

In de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard van zondagavond blikt Ajax Showtime met Grönkjaer terug op zijn loopbaan in Amsterdam. De Deen maakte in 1999 immers twee goals in de bekerfinale tussen de Amsterdammers en de Limburgers en vertelt graag over zijn periode in de hoofdstad. "Het was een fantastische plek om mijn carrière buiten Denemarken te beginnen", vertelt hij.

De vleugelaanvaller speelde tweeënhalf jaar bij Ajax en had eigenlijk liever langer willen blijven. Een moeizame verstandhouding met trainer Co Adriaanse deed hem anders besluiten. "Ik zou willen dat ik meer jaren was gebleven, maar het klikte niet met Adriaanse. We waren geen fan van elkaar en zijn manier van management waardeerde ik niet. Maar dat is geen geheim meer."

Grönkjaer vertrok voor ruim elf miljoen euro naar Chelsea en speelde later ook nog voor clubs als Atlético Madrid en FC Kopenhagen. Hij kwam tot tachtig interlands voor Denemarken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws