Schmidt: 'Soms niet de energie om écht hard te werken en druk te zetten'

Schmidt: 'Soms niet de energie om écht hard te werken en druk te zetten'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 14:45za 23-01-2021 om 14:45

Laatste update: zaterdag 23 januari 2021 om 14:59za 23-01-2021 om 14:59

PSV-trainer Roger Schmidt erkent dat het door hem geliefde pressievoetbal nog niet helemaal is terug te zien in het spel van de Eindhovenaren. Dat is volgens de Duitser niet vreemd, gezien de overvolle speelkalender.

"We zijn niet perfect, dat weten we, maar wel in staat wedstrijden te winnen die soms niet in balans zijn. We zijn een jong team dat zich moet ontwikkelen. Tegen AZ was verlies onnodig, omdat we in tactisch gedrag niet op topniveau zaten", vertelt Schmidt op de persconferentie, geciteerd door De Telegraaf.

"Ik weet dat het spel niet op topniveau is nog, maar ik weet dat het ook niet makkelijk voor mijn spelers is momenteel", vervolgt Schmidt, die doelt op het volle schema. "Soms zijn we niet scherp en hebben we niet de energie om écht hard te werken en vroeg druk te zetten op de bal." Dat is echter niet alleen een probleem van PSV. "Ik zie veel spelers die niet op hun topniveau spelen, overal. Als je alleen naar onze selectie kijkt, hebben we twaalf spelers die er door het virus vaak drie weken uit hebben gelegen. Dat is de duur van de zomerstop."

Schmidt ziet zoals gezegd alle clubs worstelen. "Atlético Madrid de enige constante ploeg in de Europese topcompetities? Maar ook zij verloren in de beker van een club van het derde niveau. Alles wat de afgelopen periode met die topclubs is gebeurd, vormt een mooi voorbeeld. En wij zijn een goede ploeg, maar niet van dat niveau. Ik zie óók niet altijd goed voetbal bij ons. Maar dat valt ook niet te verwachten, als je elke drie dagen speelt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws