Lof voor jeugdopleiding AZ: 'Bij Jong Ajax zie ik helemaal niets voor het eerste'

Lof voor jeugdopleiding AZ: 'Bij Jong Ajax zie ik helemaal niets voor het eerste'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 15:34za 23-01-2021 om 15:34

Hoewel Calvin Stengs dit seizoen nog niet in grote vorm steekt, verwacht Gerard van der Lem dat hij een recordbedrag kan opleveren voor AZ. De oud-trainer van de Alkmaarders is onder de indruk van de jeugdopleiding van de club, die de laatste jaren het nodige talent voortbrengt.

"Als je niet hoeft te kopen, kun je de centen op zak houden. AZ heeft ook een aardige buffer, heb ik begrepen. Als je Stengs straks verkoopt aan een club uit het buitenland, dan praat je over twintig tot dertig miljoen. De opleiding is gewoon goed", zegt Van der Lem in de Retteketet Podcast van Voetbal International.

De voormalig assistent-coach van Ajax is een stuk minder onder de indruk van de veel geroemde Amsterdamse talentenfabriek. "Ik zat van de week naar het tweede van Ajax te kijken, dat kan mij helemaal niet bekoren. Dan kijk ik wat erbij zit voor het eerste elftal, maar ik zie helemaal niets. Wat moet daarvan nou in het eerste gaan spelen, vraag ik mezelf af", aldus Van der Lem. "Dat heeft AZ wel. En FC Groningen en PSV ook, zelfs Feyenoord."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws