Den Bosch speelt onder toeziend oog Sneijder gelijk, Excelsior wint opnieuw

23-01-2021 18:22 Laatste update: 18:26
21

Excelsior trekt de stijgende lijn van de laatste weken door. De Rotterdammers rekenden solide af met TOP Oss: 1-3. FC Den Bosch heeft zijn dramatische serie zaterdag verlengd in de Keuken Kampioen Divisie. Onder het toeziend oog van Wesley Sneijder speelden de Bosschenaren met 1-1 gelijk tegen NAC Breda, dat directe promotie uit het hoofd kan zetten.

TOP Oss - Excelsior 1-2

De ontmoeting tussen Excelsior en TOP Oss was er één tussen twee middenmoters in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder deze week knikkerde Excelsior MVV nog uit de KNVB Beker, door na een strafschoppenserie af te rekenen met de ploeg uit Maastricht. De slijtageslag tegen MVV weerhield de Rotterdammers er echter niet van om vier dagen later ook af te rekenen met TOP Oss.

In de eerste helft opende Joël Zwarts de score voor Excelsior. Door een goal van Dennis van der Heijden kwam TOP vroeg in de tweede helft alweer langszij. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat Elías Már Ómarsson in de 77ste minuut de belangrijke 1-2 maakte voor Excelsior. In de slotfase kregen de Rotterdammers nog een strafschop. Ómarsson wilde de penalty graag nemen, maar moest de bal afstaan aan Luigi Bruins. Die schoot de bal beheerst binnen, waarmee hij de eindstand op 1-3 bepaalde. Door de overwinning klimt Exceslior naar de twaalfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. TOP Oss valt terug naar de vijftiende positie.

FC Den Bosch - NAC 1-1

Den Bosch nam na de zware 4-0 nederlaag bij Helmond Sport van vorige week afscheid van trainer Erik van de Ven. William van Overbeek en Paul Verhaegh nemen voorlopig de honneurs waar in De Vliert en zij zagen een erbarmelijke eerste helft van de Brabantse derby. Pal voor rust veerde de thuisploeg echter op. Romano Postema schoot de bal uit het niets snoeihard in de bovenhoek: 1-0.

Daardoor lonkte plots de eerste competitiezege sinds 22 september, maar zover kwam het niet. NAC voerde in de tweede helft de druk op en Sydney van Hooijdonk schoot op aangeven van Mario Bilate de gelijkmaker binnen. Hoewel Den Bosch daardoor al achttien competitieduels op een overwinning wacht, wordt de rode lantaarn wel overgedaan aan FC Dordrecht, zij het op doelsaldo.

Voor NAC is het al het derde puntenverlies op rij. De ploeg van coach Maurice Steijn lijkt directe promotie uit het hoofd te kunnen zetten. De achterstand op SC Cambuur en Almere City bedraagt twaalf punten.