Schalke ziet concurrentie stunten, Bayern München ziet concurrentie wéér knoeien

Schalke ziet concurrentie stunten, Bayern München ziet concurrentie wéér knoeien

23-01-2021 17:24
42

Bayern München heeft wederom een grote stap richting zijn negende Bundesliga-titel op rij, zonder dat het zelf in actie kwam. RB Leipzig en Bayer Leverkusen hebben zaterdag wéér punten laten liggen en rollen de rode loper uit voor Der Rekordmeister, die zondag tegen hekkensluiter Schalke 04 speelt.

FSV Mainz 05-RB Leipzig 3-2
Datzelfde Schalke heeft geen hulp gekregen van hulp van nummer twee Leipzig, dat verrassend onderuitging tegen nummer voorlaatst Mainz. De ploeg van Jerry St. Juste en bankzitter Jean-Paul Boëtius wist voor rust twee keer een achterstand ongedaan te maken: verdediger Moussa Niakhaté maakte na de 0-1 van Tyler Adams én de 1-2 van Marcel Halstenberg gelijk. Vijf minuten na rust was het de beurt aan Mainz om op voorsprong te komen: Leandro Barreiro bekroonde een rush van Danny da Costa met een subtiele intikker bij de eerste paal. Leipzig kwam die treffer niet meer te boven, blijft op vier punten van Bayern staan en moet dus vrezen dat de koploper verder uitloopt.

Bayer Leverkusen-VfL Wolfsburg 0-1
Nummer drie Bayer Leverkusen heeft echter een kans laten liggen om op gelijke hoogte te komen met de nummer twee. De ploeg van Peter Bosz, Daley Sinkgraven en debutant Timothy Fosu-Mensah wist midweeks tegen Borussia Dortmund weer eens te winnen, maar verslikte zich vier dagen later in Wolfsburg. Wout Weghorst hield zijn kruit ditmaal droog, maar Ridle Baku kopte Die Wölfe naar een uitoverwinning in de BayArena. Wolfsburg is hierdoor naar plek vier geklommen en maakt serieus kans op Champions League-voetbal.

Overige uitslagen
SC Freiburg-VfB Stuttgart 2-1
FC Augsburg-Union Berlin 2-1
Arminia Bielefeld-Eintracht Frankfurt 1-5