Belangrijke rol voor Karsdorp bij AS Roma, Luuk de Jong ziet concurrent uitblinken

23-01-2021 18:49 Laatste update: 18:53
13

Sevilla heeft gemakkelijk weten af te rekenen met Cadiz. In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán werd het 3-0. Youssef En-Nesyri, die de voorkeur kreeg boven Luuk de Jong, was verantwoordelijk voor alle goals. AS Roma heeft in een bijzonder spektakelstuk afgerekend met Spezia. In die wedstrijd werd zeven keer gescoord én maakte Rick Karsdorp zijn eerste Serie A-goal. Het werd 4-3.

Sevilla - Cadiz 3-0

Luuk de Jong moest bij Sevilla voor het vierde competitieduel op rij op de bank beginnen. De dertigjarige spits zag concurrent En-Nesyri uitgroeien tot de man van de middag. In de 35ste minuut sloeg de 23-jarige Marokkaan voor het eerst toe. En-Nesyri was alert en werkte de bal na een gestrand schot van Jesus Navas goed in de tweede instantie binnen: 1-0.

Een paar minuten later was het alweer raak voor En-Nesyri. Suso gaf de bal uit een vrije trap goed voor op En-Nesyri. De 34-voudig international kopte de bal vervolgens geplaatst in het hoekje, waarmee hij voor de 2-0 tekende.

In de tweede helft werd het nóg mooier voor En-Nesyri. Cadiz-verdediger Marc Baró verdedigde de bal dramatisch uit, waarvan En-Nesyri dankbaar gebruik maakte. De matchwinner sprong hoog in de lucht en knikte de bal overtuigend in het Cadiz-doel: 3-0. Uiteindelijk werd dat ook de eindstand. Luuk de Jong kreeg niet de kans om zich ook te laten zien tegen Cadiz. Hij bleef namelijk heel de wedstrijd op de bank.

AS Roma - Spezia 4-3

Door goals van Borja Mayoral en Roberto Piccoli stond het na 45 minuten spelen 1-1. Mayoral maakte kort na rust 2-1 en Karsdorp verscheen vervolgens ook op het scorebord. Hij tikte van dichtbij binnen en maakte 3-1. Karsdorp is dit seizoen een vaste waarde in de ploeg van trainer Paulo Fonseca.

Na de 3-1 van Karsdorp was de wedstrijd echter allesbehalve gespeeld. Spezia wist vrijwel direct terug te komen tot 3-2 (goal van Diego Farias), waarop een spannend laatste half uur aanbrak. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist Spezia zelfs terug te komen tot 3-3.

Maar in de blessuretijd wist Roma toch de zege naar zich toe te trekken. Lorenzo Pellegrini kroonde zich in de 92e minuut tot held van Rome. Roma staat op de derde plaats in Italië. De achterstand op koploper AC Milan is zes punten.