FC Emmen pakt zesde punt van het seizoen in degradatiekraker in Den Haag

FC Emmen pakt zesde punt van het seizoen in degradatiekraker in Den Haag

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 18:21za 23-01-2021 om 18:21

Laatste update: zaterdag 23 januari 2021 om 18:39za 23-01-2021 om 18:39

Eredivisie-hekkensluiter FC Emmen heeft zaterdag een gouden kans laten liggen om de aansluiting met de concurrentie te hervinden. De nummer achttien van de Eredivisie nam het in Den Haag op tegen nummer zestien ADO, maar staat nog altijd op nul overwinningen in dit Eredivisie-seizoen.

Beide laagvliegers hadden zich geroerd op de transfermarkt. Emmen versterkte zich met oude bekende Kerim Frei, terwijl ADO Tomislav Gomelt naar de Hofstad had gehaald. Beide winteraanwinsten startten in de basis.

Emmen kwam het best uit de startblokken en werd via met name Glenn Bijl meerdere malen dreigend. Michael de Leeuw kreeg na een klein half uur de grootste kans van de eerste helft, maar Luuk Koopmans voorkwam – met wat hulp van de doelpaal – de openingstreffer. De thuisploeg nam vervolgens het initiatief over en werd op slag van rust voor het eerst gevaarlijk: Gomelt, Michiel Kramer en Milan van Ewijk namen het doel van Dennis Telgenkamp onder vuur en de sluitpost bleef met de grootste moeite overeind.

Vijf minuten na de rust werd de paal opnieuw geraakt, maar ditmaal was het juist Emmen dat goed wegkwam. Een vrije trap van Marko Vejinovic leek via via over de lijn te stuiteren, maar de bal eindigde tegen het aluminium. Dit moment bleek niet de aanzet voor een spectaculaire tweede helft, maar ADO kreeg nog een aantal zeer behoorlijke kansen op de overwinning. Vejinovic schoot net over en John Goossens testte Telgenkamp van afstand. De wedstrijd eindigde echter in een niet onlogische 0-0: Nikolai Laursen deed vlak voor tijd weinig met een open kopkans en Ricardo Kishna schoot aan de overkant rakelings naast.

Het is een uitslag waar beide ploegen eigenlijk niet veel aan hebben. ADO komt op elf punten, maar blijft in de degradatiezone staan. FC Emmen heeft zijn zesde punt van deze Eredivisie-campagne binnen en kruipt iets dichterbij nummer zeventien Willem II: de nummers laatst en voorlaatst van de Eredivisie staan nu op vier punten ven elkaar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws