Koeman blijft achter kritiek staan: 'Anders zoeken ze maar een andere coach'

Koeman blijft achter kritiek staan: 'Anders zoeken ze maar een andere coach'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 19:23za 23-01-2021 om 19:23

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman blijft onverminderd kritisch op zijn spelers, die donderdag pas na verlenging de bekerwedstrijd tegen het bescheiden Cornellà wonnen. De ex-bondscoach vindt dan ook dat hij alle recht heeft om kritisch te zijn.

Miralem Pjanic én Ousmane Dembélé misten donderdag in de reguliere speeltijd een penalty, waardoor Barça dertig minuten extra moest spelen tegen de derdedivisionist. Koeman stak zijn woede daarover niet onder stoelen of banken, maar blijft achter zijn woorden staan. "Ik wil kunnen zeggen wat ik wil. Anders moeten ze maar een andere trainer zoeken", wordt hij geciteerd door AS. "Ik behandel mijn spelers met ze respect en ik wil ze graag helpen. Maar als je bij Barcelona speelt, wordt er nu eenmaal veel van je verwacht. Als je tegen – met alle respect – Cornellà speelt en het lukt je niet om in negentig minuten tijd te winnen..."

Koeman voegde daaraan toe dat hij over de instelling van zijn spelers wél te spreken was. "Maar soms hebben jullie (journalisten, red.) alleen maar oog voor mijn kritiek", aldus de trainer, die ook vragen kreeg over Luis Suárez, maar deze uit de weg ging. El Pistolero werd aan het begin van het seizoen naar de uitgang van Camp Nou gedirigeerd, vertrok naar concurrent Atlético Madrid en is nu gedeeld topscorer van de Primera División. "Daar ga ik niet op in. Dat vragen jullie alleen maar omdat hij nu zo vaak scoort", aldus Koeman. "Hij is een geweldige speler, ik wens hem het beste, maar de beslissing was al genomen toen ik hier kwam."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zien we Ronald Koeman ook na dit seizoen nog terug in Camp Nou?

Ja
20%
Nee
80%
(1180 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws