Erg slordig Vitesse wint gemakkelijk van Groningen en blijft in het spoor van Ajax

23-01-2021 20:37 Laatste update: 20:47
60

Vitesse heeft met 1-0 van FC Groningen weten te winnen. De Arhnemmers misten aardig wat kansen, maar kwamen eigenlijk geen moment in de problemen tegen de subtopper.

In het eerste deel van de wedstrijd gebeurde er nauwelijks wat. In de 37ste minuut brak Riecheldy Bazoer echter op geweldige wijze de ban. De 24-jarige middenvelder annex verdediger schoot van ongeveer twintig meter de bal via de onderkant van de lat net over de doellijn. Scheidsrechter Björn Kuipers erkende de goal in de eerste instantie echter niet, aangezien hij dacht dat de bal niet over de lijn was geweest. Nadat de VAR de beelden had bestudeerd, bleek dat de bal dus over de lijn was. De goal werd gegeven: 1-0.

Heel veel meer gebeurde er niet in de eerste helft, waardoor beide ploegen met een 1-0 stand de rust in gingen. In de tweede helft viel er meer te beleven. In de 49ste minuut ging Lois Openda op het doel van Padt af. Ploeggenoot Armando Broja liep naast Openda om hem te assisteren. Een simpele pass was genoeg voor de 2-0, alleen verpeste Openda het moment.

Vitesse creëerde in de tweede helft nog meer mogelijkheden, maar verzuimde om de voorsprong te vergroten. In minuut 84 kreeg Bero de kans op de wedstrijd definitief te beslissen. Hij ging in zijn eentje op het doel van Padt af, alleen bleef de Slowaak net als Openda niet rustig voor het doel. Bero schoot de bal knullig naast.

Ondanks de gemiste kansen, wist Vitessen toch vrij probleemloos te winnen van Groningen. De Arhnemmers bleven tot het laatste fluitsignaal zoeken naar de 2-0, terwijl Groningen amper gevaarlijk wist te worden. Alleen uitgerekend doelman Sergio Padt kwam in de blessuretijd nog tot een kans voor Groningen, vanuit een corner. Door de overwinning staat Vitesse nu op een gedeelde eerste plek met Ajax. De druk ligt dus nu bij de Amsterdammers, die zondag op bezoek gaan bij Fortuna Sittard.