Breaking news

NOS: Ajax doet aangifte voor poging tot mishandeling na incident met Tadic bij bus

Man City scheert langs rand van FA Cup-afgrond tegen Cheltenham (League Two)

Man City scheert langs rand van FA Cup-afgrond tegen Cheltenham (League Two)

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 20:26za 23-01-2021 om 20:26

Manchester City is zaterdagavond ontsnapt aan een ongekende blamage in de FA Cup. The Citizens hadden de laatste weken een serie van negen overwinningen op rij neergezet en boekten nummer tien op Whaddon Road: de nummer zeven van de League Two stond tien minuten voor tijd echter nog met 1-0 voor.

De ploeg van Pep Guardiola had de voorbije weken afgerekend met onder meer Arsenal, Chelsea en Manchester United, maar had aanmerkelijk meer moeite met de vierdedivisionist. Ben Tozer leek Cheltenham op slag van rust zelfs op een 1-0 voorsprong te zetten, maar Zack Steffen hield de nul op het bord.

De Amerikaanse vervanger van Ederson moest na een uur – vlak nadat Gabriel Jesus het aluminium had geraakt – alsnog vissen. Een lange inworp kwam terecht bij Alfie May, die Cheltenham zomaar op voorsprong schoot: 1-0.

Die stand bleef nog zo'n twintig minuten staan, maar Manchester City stelde in de slotfase alsnog orde op zaken. Vlak na de fraaie 1-1 van Phil Foden werd het ook meteen 1-2, na een Braziliaanse combinatie: Fernandinho verstuurde de splijtende pass, Jesus rondde vakkundig af. Manchester City maakte in minuut 94 het karwei af - 1-3 via Ferrán Torres, direct daarna het laatste fluitsignaal - en wist hiermee een FA Cup-sprookje van Cheltenham te voorkomen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws