Ik heb Myron en Calvin gezegd dat ik me schaamde voor hun gedrag

"Ik heb Myron en Calvin gezegd dat ik me schaamde voor hun gedrag"

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 10:26zo 24-01-2021 om 10:26

Leeroy Echteld besloot Myron Boadu en Calvin Stengs aan te spreken op hun gedrag na het duel tussen PEC Zwolle en AZ drie weken geleden. De huidig assistent-coach van de Blauwvingers was de jeugdtrainer van de aanvallers in Alkmaar.

"Na afloop heb ik Myron en Calvin opgezocht en heb ik gezegd dat ik me schaamde voor hun gedrag. Het zijn lieve jongens, maar ze moeten zich op het veld niet verwaand gaan gedragen. Dan vind ik dat ze tot de orde moeten worden geroepen", zegt Echteld tegen de NOS. Hij stoorde zich aan de gebaartjes van Boadu en Stengs richting ploeggenoten, tegenstanders en de arbitrage.

Echteld heeft met name met Boadu nog goed contact. Hij bracht de spits vroeger altijd terug naar Amsterdam na de training. "Ik zie ze toch nog een beetje als mijn eigen spelers en probeer ze dingen bij te brengen", legt hij uit. De spelers kunnen de kritiek van hun voormalig jeugdtrainer goed hebben. "Omdat ze weten dat het goed bedoeld is. Ik ben gek op die jongens. Voorheen ging alles vanzelf, nu moeten ze er hard voor knokken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws