Baumgartl houdt moed erin: 'Het hoort bij het leven van een voetballer'

Baumgartl houdt moed erin: 'Het hoort bij het leven van een voetballer'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 11:18zo 24-01-2021 om 11:18

Laatste update: zondag 24 januari 2021 om 11:20zo 24-01-2021 om 11:20

Timo Baumgartl blijft hard zijn best doen om zich te ontwikkelen. De 24-jarige Duitser zit vaker op de reservebank dan hem lief is, maar houdt de moed erin. De laatste wedstrijden van PSV mocht de Baumgartl weer in de basis beginnen van trainer Roger Schmidt.

"Het hoort bij het leven van een voetballer dat je soms minder speelt", vertelt Baumgartl aan het Eindhovens Dagblad. "Dan ga je extra trainen en extra oefeningen doen om alsnog beter te worden. Ik blijf me ontwikkelen", stelt de stopper.

Aan het begin van het vorige seizoen had Baumgartl nog een basisplek, maar die verloor hij na een aantal wedstrijden aan Daniël Schwaab. Baumgartl begint ook dit seizoen het gros van de wedstrijden op de bank bij PSV. Toch ziet hij vooruitgang. "Het gaat nu op links inderdaad beter. Vorig seizoen was het een beetje lastig om daar te spelen, zonder daarop te hebben getraind."

De laatste drie wedstrijden mocht Baumgartl vanaf de aftrap beginnen. Daar is de jeugdinternational vanzelfsprekend erg blij mee. "Het is zeker voor een verdediger belangrijk om speelritme op te doen. En dat doe ik nu", besluit Baumgartl.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws