Juventus viert rentree De Ligt met thuisoverwinning tegen Schouten en Dijks

24-01-2021 14:24
7

Matthijs de Ligt heeft op de vroege zondagmiddag zijn rentree bij Juventus gemaakt. De Oranje-international moest vier wedstrijden lang toekijken vanwege een positieve coronatest, maar mocht tijdens de 2-0 thuiszege op Bologna weer invallen.

De Ligt kwam twaalf minuten voor tijd in het veld voor kompaan Leonardo Bonucci. Juventus had op dat moment het verschil al gemaakt. Arthur opende na een klein kwartier de score in Turijn. De Braziliaan probeerde het van afstand, de bal werd ongelukkig getoucheerd door Jerdy Schouten en doelman Lukasz Skorupski had het nakijken: 1-0.

Schouten, Mitchell Dijks en hun ploeggenoten mochten nog lange tijd hopen op een gelijkmaker, maar Juventus zorgde twintig minuten voor tijd voor de definitieve beslissing. Weston McKennnie kopte de 2-0 binnen na een hoekschop van Juan Cuadrado. Niet lang daarna mocht De Ligt dus weer invallen van trainer Andrea Pirlo. In de stand kwam geen verandering meer.

Juventus kopt op gelijke hoogte met nummer vier Atalanta Bergamo en staat op zeven punten van koploper AC Milan, dat zaterdag thuis werd afgeschminkt door datzelfde Atalanta. De Oude Dame heeft bovendien nog één wedstrijd tegoed.