Breaking news

NOS: Ajax doet aangifte voor poging tot mishandeling na incident met Tadic bij bus

'Lonwijk blijft op nul optredens sinds augustus 2019 staan en verlaat FC Utrecht'

'Lonwijk blijft op nul optredens sinds augustus 2019 staan en verlaat FC Utrecht'

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 14:58zo 24-01-2021 om 14:58

Justin Lonwijk is de komende maanden – en misschien wel langer – in de tweede divisie van Denemarken te bewonderen, meldt het Algemeen Dagblad zondagmiddag. De 21-jarige aanvallend ingestelde middenvelder zal tijdelijk naar Viborg FF verkassen.

Lonwijk kwam in juli 2019 over van Jong PSV en speelde in zijn eerste maand twee Europa League-duels en één Eredivisie-wedstrijd namens de Utrechtse hoofdmacht. Het competitieduel met ADO Den Haag op 4 augustus 2019 was echter meteen zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht 1. Lonwijk maakte in de voorbije anderhalf jaar vooral zijn minuten in de Keuken Kampioen Divisie: dit seizoen stond hij op één treffer in twaalf wedstrijden namens Jong FC Utrecht.

Nu lonkt dus een transfer naar Denemarken. Viborg, de nog ongeslagen koploper op het tweede Deense niveau, neemt hem volgens het AD op huurbasis over van FC Utrecht én heeft een optie tot koop bedongen. Lonwijk staat nog anderhalf jaar onder contract in De Galgenwaard. Hij behoort zondagmiddag niet tot de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Sparta.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws