Dost en Vormer scoren, twee assists Lang in kraker, FA Cup-hattrick van Abraham

Dost en Vormer scoren, twee assists Lang in kraker, FA Cup-hattrick van Abraham

24-01-2021 15:33
24

Club Brugge heeft in de Jupiler Pro League-kraker tegen Racing Genk zijn koppositie verstevigd. De ploeg van John van den Brom deed in het Jan Breydelstadion een serieuze aanval op de troon van de regerend kampioen: Blauw-Zwart trok echter alsnog aan het langste eind, dankzij zijn Nederlanders.

Club Brugge-Racing Genk 3-2
Club Brugge begon met Stefano Denswil, Ruud Vormer, Noa Lang én Bas Dost aan het treffen met de nummer twee. De ban werd na zeven minuten al gebroken: Vormer stuurde Lang de diepte in en diens voorzet werd binnengewerkt door Dost, goed voor vier goals in zijn eerste vier wedstrijden. Bij rust stond er echter een 1-2 stand op de borden. Junya Ito schoot schitterend achter het standbeen raak, Bastien Toma liet Van den Brom en de zijnen nog eens juichen.

De koploper kon echter nog eens rekenen op zijn Nederlandse enclave. Ruud Vormer nam na ruim een uur spelen de 2-2 voor zijn rekening, na een fraaie rush over rechts van Clinton Mata. Brandon Mechele werd uiteindelijk de held van de middag: de verdediger sloop mee naar voren, controleerde een pass van Lang en schoot de 3-2 binnen. Club Brugge zet de achtervolger uit Genk op twaalf punten afstand, met nog elf wedstrijden te gaan voordat de play-offs om het kampioenschap beginnen.

Chelsea-Luton Town 3-1
Chelsea heeft met wat moeite de volgende ronde van de FA Cup bereikt, ten koste van Championship-club Luton Town. Na twee vroege goals van Tammy Abraham leek Chelsea krachten te kunnen sparen. Doelman Kepa verkeek zich echter op een inzet van Jordan Clark, met de 2-1 tot gevolg.

The Blues hadden de handen meer dan vol aan hun tegenstander en konden in de slotfase pas weer afstand nemen: Abraham maakte een kwartier voor tijd zijn hattrick vol, vlak voordat Hakim Ziyech werd vervangen door Kai Havertz. Na die 3-1 leek het zelfs nog 4-1 te worden: Timo Werner mocht een penalty nemen, maar faalde jammerlijk vanaf de stip en stuitte op doelman Simon Sluga.