Van Bommel meldt zich na boks met Gerbrands bij PSV voor 'verhelderend' gesprek

Van Bommel meldt zich na boks met Gerbrands bij PSV voor 'verhelderend' gesprek

24-01-2021 16:44 Laatste update: 17:00
41

Toon Gerbrands heeft onlangs een gesprek gehad met Mark van Bommel. Dat onthulde de PSV-directeur zondagochtend bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. De band tussen de oud-trainer en clubleiding is daardoor verbeterd, aldus Gerbrands.

Van Bommel werd in december 2019 ontslagen door PSV en dat leidde tot een slepend conflict, dat deels werd uitgevochten in de media. Het afgelopen jaar herhaalde Van Bommel meerdere keren dat hij Gerbrands een hoop verwijt.

"Anderhalve week geleden heb ik voor het eerst weer een gesprek gehad met Van Bommel", vertelde Gerbrands zondagochtend. Het was een 'goed gesprek', aldus de PSV-directeur. "Beide kanten hebben dingen op tafel gegooid en dat was verhelderend."

Van Bommel en Gerbrands spraken een jaar niet met elkaar, maar op de begrafenis van PSV-icoon Harry van Raaij ontstond een opening. "We gaven elkaar toen een boks, zoals dat in deze tijd gaat. In de weken daarna is het contact langzaam naar een gesprek toe gegroeid."

De meeste kou is nu uit de lucht, benadrukt Gerbrands. "Soms heb je een bepaald beeld en dat blijkt niet te kloppen. Van beide kanten niet. De relatie tussen Van Bommel en PSV is weer redelijk normaal."